Zapečená sekaná z masa a brambor
Ingredience
Křen |
50 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Strouhanka |
100 g |
Brambory |
1000 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
Cibule |
1 ks |
Mléko polotučné |
0.5 dl |
Pepř černý mletý |
6 g |
Sádlo škvařené |
40 g |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
9 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
300 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kusy a uvaříme doměkka, scedíme a rozmačkáme. Přidáme mléko, sůl, 3 vejce a máslo a metlou vyšleháme do hladké kaše.
- Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, až zesklovatí. Přidáme mleté maso, strouhanku, trochu mléka, pepř, sůl a vejce a vypracujeme do hladké hmoty.
- Pekáč vymažeme máslem (20 g) a vysypeme strouhankou, na dno rozprostřeme vrstvu kaše, na ni vrstvu masa a zakončíme opět vrstvou kaše. Povrch vyrovnáme, poklademe plátky másla a zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme posypané nastrouhaným křenem.