Zapečená sekaná z masa a brambor

Ingredience


Křen 50 g
Máslo čerstvé 120 g
Strouhanka 100 g
Brambory 1000 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 2 dl
Sůl 8 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
Cibule 1 ks
Mléko polotučné 0.5 dl
Pepř černý mletý 6 g
Sádlo škvařené 40 g
Strouhanka 200 g
Sůl 9 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kusy a uvaříme doměkka, scedíme a rozmačkáme. Přidáme mléko, sůl, 3 vejce a máslo a metlou vyšleháme do hladké kaše.
  2. Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, až zesklovatí. Přidáme mleté maso, strouhanku, trochu mléka, pepř, sůl a vejce a vypracujeme do hladké hmoty.
  3. Pekáč vymažeme máslem (20 g) a vysypeme strouhankou, na dno rozprostřeme vrstvu kaše, na ni vrstvu masa a zakončíme opět vrstvou kaše. Povrch vyrovnáme, poklademe plátky másla a zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Podáváme posypané nastrouhaným křenem.