Sekaná ze zelí a masa

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 100 g
Mléko polotučné 1 dl
Paprika mletá sladká 5 g
Pepř černý mletý 5 g
Sádlo škvařené 30 g
Strouhanka 150 g
Sůl 9 g
Vepřové maso mleté 500 g
Voda pitná 0.5 l
Zelí hlávkové bílé 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí nakrouháme na nudličky, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme strouhank (odložíme jen strouhanku na vysypání pekáče) a zalijeme trochou mléka, všechno přidáme k zelí. Mleté maso osolíme, okořeníme a důkladně promísíme se zelím. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, vzniklou hmotu stejnoměrně rozložíme a uhladíme v pekáči. Povrch polijeme zbylým rozpuštěným máslem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut, až se vytvoří na povrchu kůrka.