Sekaná ze zelí a masa
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sádlo škvařené |
30 g |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
9 g |
Vepřové maso mleté |
500 g |
Voda pitná |
0.5 l |
Zelí hlávkové bílé |
1000 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Zelí nakrouháme na nudličky, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme strouhank (odložíme jen strouhanku na vysypání pekáče) a zalijeme trochou mléka, všechno přidáme k zelí. Mleté maso osolíme, okořeníme a důkladně promísíme se zelím. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, vzniklou hmotu stejnoměrně rozložíme a uhladíme v pekáči. Povrch polijeme zbylým rozpuštěným máslem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut, až se vytvoří na povrchu kůrka.