Vepřové maso na zelenině a smetaně

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Cibule 1 ks
Hrášek 100 g
Mouka pšeničná hladká 100 g
Mrkev kořen 200 g
Olej rostlinný 40 ml
Petržel kořen 100 g
Protlak rajčatový 40 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 10 g
Vepřové maso libové 800 g
Voda pitná 1.3 l
Zelí hlávkové bílé 400 g
Pepř černý mletý 6 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme polovinou dávky soli, obalíme v mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Do velkého kastrolu dáme nastrouhanou zeleninu, zelí nakrouhané na nudle, hrášek a na to vrstvu masa, podlijeme vodou a dusíme zakryté doměkka asi hodinu, podle potřeby podléváme vodou. Protlak smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a vmícháme do směsi. Krátce povaříme a můžeme podávat.