Vepřové maso na zelenině a smetaně
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Petržel kořen |
100 g |
Protlak rajčatový |
40 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
10 g |
Vepřové maso libové |
800 g |
Voda pitná |
1.3 l |
Zelí hlávkové bílé |
400 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme polovinou dávky soli, obalíme v mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Do velkého kastrolu dáme nastrouhanou zeleninu, zelí nakrouhané na nudle, hrášek a na to vrstvu masa, podlijeme vodou a dusíme zakryté doměkka asi hodinu, podle potřeby podléváme vodou. Protlak smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a vmícháme do směsi. Krátce povaříme a můžeme podávat.