Hranolky z polenty se zeleninou
Ingredience
Cuketa |
400 g |
Fenykl sladký - hlíza |
200 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Paprika červená |
100 g |
Polenta |
175 g |
Rajčata |
200 g |
Voda pitná |
750 ml |
Česnek |
2 stroužek |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
20 g |
Sůl |
5 g |
Cibule |
1 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Polentu zalijeme 150 ml studené vody a necháme 5 minut stát. Potom přilijeme 600 ml horké osolené vody, promícháme a vaříme 10-15 minut do zhoustnutí.
- Zapékací mísu vypláchneme vodou. Do polenty zamícháme trochu másla a rozestřeme ji do mísy v 1 cm silné vrstvě. Necháme vychladnout.
- Marináda: smícháme olej, ocet, drcený česnek, sekanou petrželku a sůl a pepř podle chuti. Přidáme plátky cukety, rozčtvrcený fenykl, kolečka rajčat a cibule. Přikryjeme a necháme v chladničce
- 30 minut marinovat.
- Vyjmeme z marinády zeleninu, scedíme ji a pečeme nad dřevěným uhlím 2-3 minuty po každé straně. Polentu nakrájíme na hranolky a opékáme na roštu, 1-2 minuty po každé straně dozlatova. Občas ji potřeme zbylým máslem. Podáváme horké.