Tvarohová pomazánka s vejci a eidamem
Ingredience
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pažitku nakrájíme nadrobno, sýr jemně nastrouháme, vařená vejce ustrouháme na hrubém struhadle.
- Změklé máslo smícháme se sýrem, hořčicí, pivem a vejci. Do směsi vmícháme pažitku a osolíme a opepříme. Dobře promícháme.