Brambory s chřestem a šunkou

Ingredience


Brambory 500 g
Chřest zelený 500 g
Citrony 0.5 ks
Máslo čerstvé 50 g
Pažitka 1 kávová lžička
Sůl 3 špetka
Šunka dušená 100 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory dáme vařit ve slupce. Chřest očistíme, opláchneme a svážeme pod hlavičkami do svazečků a uvaříme ho v osolené vodě s plátkem citrónu a kostkou cukru. Plátky šunky rozložíme na lístky másla do pekáčku, a v troubě, předehřáté na 180 °C, je prohřejeme.
  2. Vařené brambory scedíme a oloupeme je. Oloupané je posypeme lžičkou nasekané pažitky a na másle (20 g) je zlehka osmahneme. Na talíře urovnáme vařený chřest, který překryjeme teplým plátkem šunky z trouby a zalejeme rozehřátým máslem. Ke chřestu se šunkou rozdělíme na talíře opečené brambory s pažitkou. Podáváme horké.