Brambory s chřestem a šunkou
Ingredience
Brambory |
500 g |
Chřest zelený |
500 g |
Citrony |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pažitka |
1 kávová lžička |
Sůl |
3 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory dáme vařit ve slupce. Chřest očistíme, opláchneme a svážeme pod hlavičkami do svazečků a uvaříme ho v osolené vodě s plátkem citrónu a kostkou cukru. Plátky šunky rozložíme na lístky másla do pekáčku, a v troubě, předehřáté na 180 °C, je prohřejeme.
- Vařené brambory scedíme a oloupeme je. Oloupané je posypeme lžičkou nasekané pažitky a na másle (20 g) je zlehka osmahneme. Na talíře urovnáme vařený chřest, který překryjeme teplým plátkem šunky z trouby a zalejeme rozehřátým máslem. Ke chřestu se šunkou rozdělíme na talíře opečené brambory s pažitkou. Podáváme horké.