Párky v pivní marinádě
Ingredience
Cukr krupice |
5 polévková lžíce |
Hořčice kremžská |
4 polévková lžíce |
Křen |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný |
7 polévková lžíce |
Párky jemné |
1 kg |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1.2 l |
Solamyl - bramborový škrob |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 13 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Párky nakrájíme na špalíčky asi 5 cm dlouhé, na obou koncích nakrojíme do kříže a vložíme do vroucího piva a asi 10 minut vaříme. Poté párky vyjmeme a vložíme do zavařovacích sklenic.
- V hrnečku smícháme se solamylem cukr a ocet a směs zašleháme do vroucího piva spolu s nastrouhaným křenem a hořčicí. Tři minuty povaříme a poté směs vlijeme na párky. Necháme několik dní marinovat.