Párky v pivní marinádě

Ingredience


Cukr krupice 5 polévková lžíce
Hořčice kremžská 4 polévková lžíce
Křen 2 polévková lžíce
Ocet vinný 7 polévková lžíce
Párky jemné 1 kg
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1.2 l
Solamyl - bramborový škrob 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Párky nakrájíme na špalíčky asi 5 cm dlouhé, na obou koncích nakrojíme do kříže a vložíme do vroucího piva a asi 10 minut vaříme. Poté párky vyjmeme a vložíme do zavařovacích sklenic.
  2. V hrnečku smícháme se solamylem cukr a ocet a směs zašleháme do vroucího piva spolu s nastrouhaným křenem a hořčicí. Tři minuty povaříme a poté směs vlijeme na párky. Necháme několik dní marinovat.