Tvarůžková pomazánka marinovaná v pivu I.
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml |
Tvarůžky olomoucké malé |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Olomoucké tvarůžky nakrájíme na čtvrtky, cibuli drobně nakrájíme.
- Do sklenice skládáme vrstvu tvarůžků, plátek másla, zasypeme cibulí, kořením a pokračujeme ve vrstvení, až spotřebujeme všechny suroviny. Tvarůžky poté zalijeme pivem tak, aby byly ponořené. Sklenici dobře uzavřeme a v pokojové teplotě necháme tvarůžky marinovat zhruba pět dní. Sklenici musíme občas otevřít, aby vyšel vzduch. Poté skladujeme v chladničce.