Tvarůžková pomazánka marinovaná v pivu I.

Ingredience


Cibule 1 ks
Kmín drcený 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 500 ml
Tvarůžky olomoucké malé 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olomoucké tvarůžky nakrájíme na čtvrtky, cibuli drobně nakrájíme.
  2. Do sklenice skládáme vrstvu tvarůžků, plátek másla, zasypeme cibulí, kořením a pokračujeme ve vrstvení, až spotřebujeme všechny suroviny. Tvarůžky poté zalijeme pivem tak, aby byly ponořené. Sklenici dobře uzavřeme a v pokojové teplotě necháme tvarůžky marinovat zhruba pět dní. Sklenici musíme občas otevřít, aby vyšel vzduch. Poté skladujeme v chladničce.