Olomoucké tvarůžky s česnekem marinované v pivu

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Feferony 2 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Tvarůžky olomoucké malé 8 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek nakrájíme na plátky, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Papriku smícháme s pepřem, tvarůžky rozpůlíme.
  2. Ve směsi koření obalíme tvarůžky, na plátek tvarůžku klademe plátek feferonky, plátky česneku a přikryjeme druhým plátkem tvarůžku. Takto připravené tvarůžky naskládáme do sklenice.
  3. V pivu svaříme papriku a pepř, necháme vychladnout a zalijeme jím tvarůžky tak, aby byly docela ponořené. Poté tvarůžky necháme v chladu několik dní marinovat.