Utopenci kořenění marinovaní v pivu I.

Ingredience


Cibule 3 ks
Feferony 6 ks
Nové koření celé 4 ks
Pepř černý celý 10 g
Špekáčky 6 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Ocet kvasný lihový 100 ml
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 300 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špekáčky sloupneme, cibuli nakrájíme na plátky, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na plátky.
  2. Do sklenice vkládáme střídavě plátky špekáčků, cibule a feferonky a přelijeme vychladlým nálevem z piva. Nakonec do sklenice vložíme celý pepř a nové koření. Poté špekáčky necháme v chladu několik dní marinovat.
  3. Marinádu připravíme svařením piva s octem, cukrem a solí.