Utopenci kořenění marinovaní v pivu I.
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Feferony |
6 ks |
Nové koření celé |
4 ks |
Pepř černý celý |
10 g |
Špekáčky |
6 ks |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Ocet kvasný lihový |
100 ml |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
300 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Špekáčky sloupneme, cibuli nakrájíme na plátky, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na plátky.
- Do sklenice vkládáme střídavě plátky špekáčků, cibule a feferonky a přelijeme vychladlým nálevem z piva. Nakonec do sklenice vložíme celý pepř a nové koření. Poté špekáčky necháme v chladu několik dní marinovat.
- Marinádu připravíme svařením piva s octem, cukrem a solí.