Mořský okoun pečený

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Citrony 0.5 ks
Kapary 2 kávová lžička
Okouník mořský 1.4 kg
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rozmarýn čerstvý 4 špetka
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z ryby seškrábeme šupiny a odřízneme ostré ploutve. Po obou stranách několikrát úhlopříčně nařízneme. Promyjeme a osušíme. Do břišní dutiny dáme po snítce rozmarýnu a několik plátků citronu. Dáme ryby do pekáčku s 2 lžičkami oleje a na rozpáleném grilu je pečeme z každé strany 5 minut.
  2. V hmoždíři rozmělníme kapary, sůl a česnek s troškou vody. Bobkové listy rozdrtíme a snítky rozmarýnu dáme do jedné mísy. Přidáme směs s česnekem, citronovou šťávou a olejem a též rozmělníme. Osolíme a opepříme.
  3. Rybu dáme na servírovací mísu a odstraníme kůži. Naběračkou přelijeme rybu trochou omáčky a zbytek podáváme odděleně.