Mořský okoun pečený
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Citrony |
0.5 ks |
Kapary |
2 kávová lžička |
Okouník mořský |
1.4 kg |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rozmarýn čerstvý |
4 špetka |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z ryby seškrábeme šupiny a odřízneme ostré ploutve. Po obou stranách několikrát úhlopříčně nařízneme. Promyjeme a osušíme. Do břišní dutiny dáme po snítce rozmarýnu a několik plátků citronu. Dáme ryby do pekáčku s 2 lžičkami oleje a na rozpáleném grilu je pečeme z každé strany 5 minut.
- V hmoždíři rozmělníme kapary, sůl a česnek s troškou vody. Bobkové listy rozdrtíme a snítky rozmarýnu dáme do jedné mísy. Přidáme směs s česnekem, citronovou šťávou a olejem a též rozmělníme. Osolíme a opepříme.
- Rybu dáme na servírovací mísu a odstraníme kůži. Naběračkou přelijeme rybu trochou omáčky a zbytek podáváme odděleně.