Pivní medové lívance se skořicí

Ingredience


Citronová kůra 0.5 kávová lžička
Cukr krupice 12 g
Cukr skořicový 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Med včelí 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká 120 g
Olej rostlinný 100 ml
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. 100 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do vroucího piva vlijeme mléko, zašleháme mouku s kypřicím práškem, cukr, med, strouhanou citronovou kůru a sůl. Pečlivě šleháme, až vznikne hladká řidší hmota.
  2. Sběračkou lijeme těsto do vymazaného lívanečníku a smažíme dozlatova. Usmažené lívance obalujeme ve skořicovém cukru.