Pivní medové lívance se skořicí
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Cukr krupice |
12 g |
Cukr skořicový |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Med včelí |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká |
120 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do vroucího piva vlijeme mléko, zašleháme mouku s kypřicím práškem, cukr, med, strouhanou citronovou kůru a sůl. Pečlivě šleháme, až vznikne hladká řidší hmota.
- Sběračkou lijeme těsto do vymazaného lívanečníku a smažíme dozlatova. Usmažené lívance obalujeme ve skořicovém cukru.