Telecí plíce se zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
30 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Nové koření celé |
2 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Petržel kořen |
100 g |
Sůl |
8 g |
Telecí plíce |
1000 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plíce omyjeme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme bobkový list, nové koření, kořenovou zeleninu, cibuli a pozvolna vaříme asi hodinu, až je maso měkké. Maso i zeleninu vyjmeme, nakrájíme na proužky a vložíme do kastrolu.
- Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme částí vývaru a krátce povaříme. Vlijeme citronovou šťávu, osolíme, opepříme a nalijeme na maso a zeleninu.