Telecí plíce se zeleninou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer bulvový 100 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 30 ml
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Mrkev kořen 100 g
Nové koření celé 2 g
Pepř černý mletý 4 g
Petržel kořen 100 g
Sůl 8 g
Telecí plíce 1000 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plíce omyjeme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme bobkový list, nové koření, kořenovou zeleninu, cibuli a pozvolna vaříme asi hodinu, až je maso měkké. Maso i zeleninu vyjmeme, nakrájíme na proužky a vložíme do kastrolu.
  2. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme částí vývaru a krátce povaříme. Vlijeme citronovou šťávu, osolíme, opepříme a nalijeme na maso a zeleninu.