Ryba bílá po sečuánsku

Ingredience


Bílá ryba 350 g
Celer - nať 1 ks
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibule 1 ks
Cibulka jarní 3 ks
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 3 polévková lžíce
Ocet rýžový 1 kávová lžička
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 3 polévková lžíce
Pepř sečuánský 0.5 kávová lžička
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 4 polévková lžíce
Voda pitná 2 kávová lžička
Vývar rybí 1.75 dl
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na kostky pokrájíme rybu. Smícháme v misce mouku, vejce, lžíci sójové omáčky, víno a uděláme těstíčko. Kostky rybího masa v něm obalíme.
  2. Rozehřejeme ve woku olej a pečeme porce ryb do zlatohněda. Poté je vyndáme, necháme okapat a dáme stranou. Udržujeme teplé. Z woku vylijeme všechen olej až na 1 lžíci. Osmahneme v něm pokrájenou cibuli, zázvor, chilli, česnek, celer a pokrájené jarní cibulky. Vmícháme zbývající sójovou omáčku a vinný ocet. Přidáme sečuánský pepř, moučkový cukr a rybí vývar. Smícháme solamyl s vodou a vymícháme hladkou pastu a přilijeme do woku. Přivedeme k varu a povaříme minutu.
  3. Přidáme do woku rybí maso a povaříme 2 minuty. Okamžitě podáváme.