Ryba bílá po sečuánsku
Ingredience
Bílá ryba |
350 g |
Celer - nať |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
3 ks |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce |
Ocet rýžový |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
3 polévková lžíce |
Pepř sečuánský |
0.5 kávová lžička |
Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
Voda pitná |
2 kávová lžička |
Vývar rybí |
1.75 dl |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na kostky pokrájíme rybu. Smícháme v misce mouku, vejce, lžíci sójové omáčky, víno a uděláme těstíčko. Kostky rybího masa v něm obalíme.
- Rozehřejeme ve woku olej a pečeme porce ryb do zlatohněda. Poté je vyndáme, necháme okapat a dáme stranou. Udržujeme teplé. Z woku vylijeme všechen olej až na 1 lžíci. Osmahneme v něm pokrájenou cibuli, zázvor, chilli, česnek, celer a pokrájené jarní cibulky. Vmícháme zbývající sójovou omáčku a vinný ocet. Přidáme sečuánský pepř, moučkový cukr a rybí vývar. Smícháme solamyl s vodou a vymícháme hladkou pastu a přilijeme do woku. Přivedeme k varu a povaříme minutu.
- Přidáme do woku rybí maso a povaříme 2 minuty. Okamžitě podáváme.