Teplé šunkové závitky s chřestem
Ingredience
Chřest bílý |
400 g |
Cukr kostkový |
1 kostka |
Máslo čerstvé |
50 g |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Šunka dušená |
40 g |
Voda pitná |
1 l |
Protlak rajčatový |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěný chřest svážeme do svazečků a uvaříme ho doměkka v osolené vodě s kostkou cukru. Když je chřest měkký, vyjmeme ho děrovanou naběračkou a necháme okapat na sítku ve svazečcích. Rajčatový protlak smícháme se strouhaným sýrem a ochutíme solí.
- Každý plátek šunky potřeme sýrovou směsí a na potřené plátky šunky dáme po svazečku vařeného chřestu. Šunku svineme do závitků a naskládáme závitky do vymazané, strouhankou vysypané ohnivzdorné mísy, a krátce a prudce zapečeme. Pokrm podáváme horký.