Teplé šunkové závitky s chřestem

Ingredience


Chřest bílý 400 g
Cukr kostkový 1 kostka
Máslo čerstvé 50 g
Strouhanka 3 polévková lžíce
Šunka dušená 40 g
Voda pitná 1 l
Protlak rajčatový 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný chřest svážeme do svazečků a uvaříme ho doměkka v osolené vodě s kostkou cukru. Když je chřest měkký, vyjmeme ho děrovanou naběračkou a necháme okapat na sítku ve svazečcích. Rajčatový protlak smícháme se strouhaným sýrem a ochutíme solí.
  2. Každý plátek šunky potřeme sýrovou směsí a na potřené plátky šunky dáme po svazečku vařeného chřestu. Šunku svineme do závitků a naskládáme závitky do vymazané, strouhankou vysypané ohnivzdorné mísy, a krátce a prudce zapečeme. Pokrm podáváme horký.