Hovězí maso se žampiony
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso přední |
0.5 kg |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 hrst |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Zakysaná smetana |
250 ml |
Žampiony čerstvé |
30 dkg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji.
- Vložíme nakrájené hovězí maso, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka.
- Poté přidáme nakrájené žampiony a dusíme doměkka. Stále podléváme.
- Ve smetaně rozkvedláme mouku a zahustíme omáčku.
- Dochutíme solí a octem.