Hovězí maso se žampiony

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso přední 0.5 kg
Mouka pšeničná hladká T 650 1 hrst
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 4 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 250 ml
Žampiony čerstvé 30 dkg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji.
  2. Vložíme nakrájené hovězí maso, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka.
  3. Poté přidáme nakrájené žampiony a dusíme doměkka. Stále podléváme.
  4. Ve smetaně rozkvedláme mouku a zahustíme omáčku.
  5. Dochutíme solí a octem.