Fazolové kari
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
120 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Fazole bílé sterilované |
600 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
20 g |
Koriandr mletý |
5 g |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
3 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
5 g |
Zázvor celý |
25 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme slunečnicový olej, vložíme nakrájenou cibuli, drcený česnek, chilli a strouhaný zázvor. Za občasného zamíchání chvíli smažíme, až se všechny vůně uvolní.
- Vmícháme kari, kurkumu, mletý koriandr, kajenský pepř a sůl a mícháme 2 minuty.
- Vložíme rajčata s většinou šťávy a podusíme 3 minuty. Přidáme scezené fazole a upravujeme ještě 5 minut, až jsou fazole prohřáté a šťáva zhoustla. Přidáme citronovou šťávu. Podáváme horké, ozdobené koriandrem.