Fazolové kari

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibule 120 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Fazole bílé sterilované 600 g
Kari koření 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 20 g
Koriandr mletý 5 g
Kurkuma 1 kávová lžička
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Pepř cayenský 3 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 5 g
Zázvor celý 25 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme slunečnicový olej, vložíme nakrájenou cibuli, drcený česnek, chilli a strouhaný zázvor. Za občasného zamíchání chvíli smažíme, až se všechny vůně uvolní.
  2. Vmícháme kari, kurkumu, mletý koriandr, kajenský pepř a sůl a mícháme 2 minuty.
  3. Vložíme rajčata s většinou šťávy a podusíme 3 minuty. Přidáme scezené fazole a upravujeme ještě 5 minut, až jsou fazole prohřáté a šťáva zhoustla. Přidáme citronovou šťávu. Podáváme horké, ozdobené koriandrem.