Žebírka s krevetovou pastou

Ingredience


Chilli omáčka 1 kávová lžička
Chilli paprička zelená 4 ks
Cibule 6 ks
Krevetová pasta 1 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Vepřová žebra 800 g
Zázvor celý 1 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme marinádu, na kterou si připravíme na kolečka nakrájené chilli papričky, nastrouhaný zázvor, chilli omáčku, krevetovou omáčku a 1 lžíci oleje. Do této marinády naložíme alespoň na 2 hodiny vypraná a osušené vepřová žebírka, která předem rozdělíme. Cibuli zatím nekrájíme.
  2. V pánvi wok na rozehřátém oleji prudce osmažíme marinovaná vepřová žebírka, která postupně obracíme, aby se opekla ze všech stran. Po opečení mírně podlijeme vodou a žebírka přibližně čtvrt hodiny podusíme. Podušená žebírka z pánve odložíme.
  3. Nakrájíme cibuli a vhodíme ji do zbytku oleje, ve kterém ji osmahneme. Nakonec do pánve wok znovu vložíme podušená žebírka a dle potřeby ještě smažíme.