Žebírka s krevetovou pastou
Ingredience
Chilli omáčka |
1 kávová lžička |
Chilli paprička zelená |
4 ks |
Cibule |
6 ks |
Krevetová pasta |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Vepřová žebra |
800 g |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve připravíme marinádu, na kterou si připravíme na kolečka nakrájené chilli papričky, nastrouhaný zázvor, chilli omáčku, krevetovou omáčku a 1 lžíci oleje. Do této marinády naložíme alespoň na 2 hodiny vypraná a osušené vepřová žebírka, která předem rozdělíme. Cibuli zatím nekrájíme.
- V pánvi wok na rozehřátém oleji prudce osmažíme marinovaná vepřová žebírka, která postupně obracíme, aby se opekla ze všech stran. Po opečení mírně podlijeme vodou a žebírka přibližně čtvrt hodiny podusíme. Podušená žebírka z pánve odložíme.
- Nakrájíme cibuli a vhodíme ji do zbytku oleje, ve kterém ji osmahneme. Nakonec do pánve wok znovu vložíme podušená žebírka a dle potřeby ještě smažíme.