Slaninová quiche
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
165 g |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
400 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Sýr ementálského typu |
100 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
Zakysaná smetana |
200 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Slanina vepřová |
150 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku nasypeme do mísy a přidáme 1 vejce, špetku soli, 125 g másla, vše smícháme do těsta a vložíme do ledničky.
- Nakrájíme pórek na drobná kolečka. Zbylé máslo rozehřejeme na pánvi a opečeme na něm plátky slaniny smíchané s pórkem. Těsně před dopečením přidáme trochu majoránky, špetku pepře, soli a trochu citronové šťávy.
- Zbývající vajíčka smícháme se zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem. Formu na quiche vymažeme olejem a vlijeme těsto. Na ně rovnoměrně rozložíme pórek se slaninou a zalijeme krémem z vajíček a smetany.
- Quiche pečeme 35 minut na 200 stupňů.