Slaninová quiche

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Majoránka 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 165 g
Mouka pšeničná hladká 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 400 g
Sůl 1 polévková lžíce
Sýr ementálského typu 100 g
Vejce slepičí 5 ks
Zakysaná smetana 200 g
Olej rostlinný 20 g
Slanina vepřová 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku nasypeme do mísy a přidáme 1 vejce, špetku soli, 125 g másla, vše smícháme do těsta a vložíme do ledničky.
  2. Nakrájíme pórek na drobná kolečka. Zbylé máslo rozehřejeme na pánvi a opečeme na něm plátky slaniny smíchané s pórkem. Těsně před dopečením přidáme trochu majoránky, špetku pepře, soli a trochu citronové šťávy.
  3. Zbývající vajíčka smícháme se zakysanou smetanou a nastrouhaným sýrem. Formu na quiche vymažeme olejem a vlijeme těsto. Na ně rovnoměrně rozložíme pórek se slaninou a zalijeme krémem z vajíček a smetany.
  4. Quiche pečeme 35 minut na 200 stupňů.