Alsaský koláč
Ingredience
Cibule |
3 ks |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Těsto na pizzu |
500 g |
Zakysaná smetana |
160 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Těsto na pizzu připravíme dle návodu na obalu. Následně ho vyválíme na plech a nezapomeneme vytvořit nízký okraj z těsta.
- Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a i s cibulí podusíme na pánvi.
- Zakysanou smetanu smícháme s mlékem a přidáme špetku soli a pepře. Přidáme cibuli se slaninou a vše rovnoměrně rozdělíme na těsto.
- Koláč pak pečeme na 200 stupňů cca 30 minut.