Alsaský koláč

Ingredience


Cibule 3 ks
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 150 g
Sůl 1 špetka
Těsto na pizzu 500 g
Zakysaná smetana 160 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto na pizzu připravíme dle návodu na obalu. Následně ho vyválíme na plech a nezapomeneme vytvořit nízký okraj z těsta.
  2. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a i s cibulí podusíme na pánvi.
  3. Zakysanou smetanu smícháme s mlékem a přidáme špetku soli a pepře. Přidáme cibuli se slaninou a vše rovnoměrně rozdělíme na těsto.
  4. Koláč pak pečeme na 200 stupňů cca 30 minut.