Mandlové řezy s mramorovou polevou

Ingredience


Cukr moučkový 140 g
Džem jahodový 120 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
Mandle 100 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hrubá 150 g
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Vanilka mletá 1 špetka
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Čokoláda hořká 20 g
Cukr moučkový 150 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozmícháme máslo, přidáme prosátý cukr a utřeme do hladka. Vmícháme kypřicí prášek, strouhané mandle, vanilku, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  2. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. V polovině překrojíme, spojíme džemem, povrch potřeme mramorovou polevou a nakrájíme na řezy.
  3. Poleva: důkladně, dohladka promícháme cukr, bílek a citronovou šťávu. Rozetřeme na upečené těsto, pokapeme rozpuštěnou čokoládou a vidličkou rychle mřížkujeme.