Mandlové řezy s mramorovou polevou
Ingredience
Cukr moučkový |
140 g |
Džem jahodový |
120 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 špetka |
Mandle |
100 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hrubá |
150 g |
Vaječný bílek slepičí |
6 ks |
Vanilka mletá |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Čokoláda hořká |
20 g |
Cukr moučkový |
150 g |
Vaječný bílek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Rozmícháme máslo, přidáme prosátý cukr a utřeme do hladka. Vmícháme kypřicí prášek, strouhané mandle, vanilku, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. V polovině překrojíme, spojíme džemem, povrch potřeme mramorovou polevou a nakrájíme na řezy.
- Poleva: důkladně, dohladka promícháme cukr, bílek a citronovou šťávu. Rozetřeme na upečené těsto, pokapeme rozpuštěnou čokoládou a vidličkou rychle mřížkujeme.