Kupustové tarte
Ingredience
Kapusta hlávková |
1 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka pšeničná hladká |
300 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka tradiční |
100 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
500 ml |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mouku nasypeme do mísy a přidáme špetku soli, 50ml vody, jedno vejce a máslo. Vše pořádně promícháme v těsto a dáme do ledničky.
- Kapustu očistíme a vložíme na 4 minuty do vroucí vody. Poté ji vyndáme a nakrájíme na kousky.
- Smícháme vejce se zakysanou smetanou, strouhaným parmazánem již připravenou kapustou a na kousky nakrajenou šunkou, pak přidáme špetku soli a pepře.
- Těsto vyndáme z chladničky a vložíme do forem na koláče. Cca deset minut necháme těsto předpéct na 200 stupňů v troubě.
- Formy vyndáme z trouby a těsto necháme zchladit. Na těsto pak rovnoměrně rozlejeme směs, kterou jsme si připravili.
- Necháme pak dopéct dalších 15 až 20 minut.