Kupustové tarte

Ingredience


Kapusta hlávková 1 ks
Máslo čerstvé 150 g
Mouka pšeničná hladká 300 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Šunka tradiční 100 g
Sýr Parmezán 50 g
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 500 ml
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku nasypeme do mísy a přidáme špetku soli, 50ml vody, jedno vejce a máslo. Vše pořádně promícháme v těsto a dáme do ledničky.
  2. Kapustu očistíme a vložíme na 4 minuty do vroucí vody. Poté ji vyndáme a nakrájíme na kousky.
  3. Smícháme vejce se zakysanou smetanou, strouhaným parmazánem již připravenou kapustou a na kousky nakrajenou šunkou, pak přidáme špetku soli a pepře.
  4. Těsto vyndáme z chladničky a vložíme do forem na koláče. Cca deset minut necháme těsto předpéct na 200 stupňů v troubě.
  5. Formy vyndáme z trouby a těsto necháme zchladit. Na těsto pak rovnoměrně rozlejeme směs, kterou jsme si připravili.
  6. Necháme pak dopéct dalších 15 až 20 minut.