Jarní quiche

Ingredience


Gouda 80 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Šunka tradiční 200 g
Těsto na pizzu 500 g
Vejce slepičí 4 ks
Zakysaná smetana 250 g
Zeleninová směs jarní - mražená 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto na pizzu připravíme podle návodu na obalu a dáme do formy na quiche. Nezapomeneme vytvarovat okraj, aby nám náplň nevytekla.
  2. Šunku nakrájíme na proužky a smícháme se zeleninovou směsí. Tím pak posypeme těsto.
  3. Smícháme vejce, nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu, přidáme špetku soli a pepře a přelijeme celý koláč.
  4. Quiche pak pečeme v troubě cca 1 hodinu na 180 stupňů.
  5. Podáváme vlažné, případně vychlazené.