Jarní quiche
Ingredience
Gouda |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Šunka tradiční |
200 g |
Těsto na pizzu |
500 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zakysaná smetana |
250 g |
Zeleninová směs jarní - mražená |
500 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Těsto na pizzu připravíme podle návodu na obalu a dáme do formy na quiche. Nezapomeneme vytvarovat okraj, aby nám náplň nevytekla.
- Šunku nakrájíme na proužky a smícháme se zeleninovou směsí. Tím pak posypeme těsto.
- Smícháme vejce, nastrouhaný sýr a zakysanou smetanu, přidáme špetku soli a pepře a přelijeme celý koláč.
- Quiche pak pečeme v troubě cca 1 hodinu na 180 stupňů.
- Podáváme vlažné, případně vychlazené.