Vepřová kýta s vejci tandoori
Ingredience
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce |
Pórek |
2 ks |
Tandoori Masala |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vepřová kýta |
500 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřovou kýtu omyjeme, naklepeme, nakrájíme na malé kousky nebo na nudličky. Poté maso necháme čtvrt hodiny marinovat v ústřičné omáčce.
- Pórek zbavíme horní slupky a nakrájíme na tenká kolečka.
- Nejprve ve woku rozpálíme první část oleje a maso v něm osmažíme. Po osmažení maso odložíme z pánve. Potom v oleji osmahneme pórek a z pánve odložíme.
- V nádobě rozšleháme 4 celá vejce s kořením tandoori. Do woku nalijeme druhou část oleje a na něm krátce smažíme vejce. Do těchto vajec přidáme osmažené maso, pór a vše promícháme.