Slaný koláč s lososem a cibulkou

Ingredience


Cibule 4 ks
Droždí 50 g
Losos uzený 120 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká 200 g
Mouka žitná celozrnná 200 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 80 g
Tvaroh jemný 200 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pšeničnou mouku nasypeme do mísy, přidáme postupně droždí, 200 ml vlažné vody a vše smícháme do kvásku. Následně dáme na 15 minut na teplé místo kynout. Poté přidáme 50 ml vody, špetku soli a žitnou mouku a vše zpracujeme na těsto. Pak necháme alespoň třicet minut na teplém místě.
  2. Mezitím si nakrájíme na drobno cibulku. Uzeného lososa nakrájíme na proužky. Sýr nastrouháme.
  3. Těsto rozdělíme a dáme do máslem vymazaných forem na koláč. Placky potřeme tvarohem, obložíme proužky uzeného lososa a posypeme sýrem. Pak vložíme do trouby a cca 15 minut pečeme na 220 stupňů.
  4. Podáváme teplé ihned po vyndání z trouby.