Slaný koláč s lososem a cibulkou
Ingredience
Cibule |
4 ks |
Droždí |
50 g |
Losos uzený |
120 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká |
200 g |
Mouka žitná celozrnná |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
80 g |
Tvaroh jemný |
200 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Pšeničnou mouku nasypeme do mísy, přidáme postupně droždí, 200 ml vlažné vody a vše smícháme do kvásku. Následně dáme na 15 minut na teplé místo kynout. Poté přidáme 50 ml vody, špetku soli a žitnou mouku a vše zpracujeme na těsto. Pak necháme alespoň třicet minut na teplém místě.
- Mezitím si nakrájíme na drobno cibulku. Uzeného lososa nakrájíme na proužky. Sýr nastrouháme.
- Těsto rozdělíme a dáme do máslem vymazaných forem na koláč. Placky potřeme tvarohem, obložíme proužky uzeného lososa a posypeme sýrem. Pak vložíme do trouby a cca 15 minut pečeme na 220 stupňů.
- Podáváme teplé ihned po vyndání z trouby.