Quiche s kapustou

Ingredience


Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Droždí 15 g
Kapusta růžičková 600 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká 150 g
Olej rostlinný 20 ml
Ovesné vločky 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 120 g
Smetana 12% (konzumní) 125 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Růžičkovou kapustu omyjeme a 20 minut povaříme. Následně necháme vychladnout.
  2. Mezitím smícháme v míse mouku, vločky, droždí, mléko, cukr, máslo a špetku soli v jedno těsto. Pořádně promícháme a necháme 30 minut kynout na teplém místě. Formu na quiche vymastíme a vyložíme těstem. Na vrch přidáme nakrájenou a povařenou kapustu.
  3. Smícháme vejce se smetanou a směs osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhaný parmazán a nakrájenou slaninu. Směs následně nalejeme na těsto, které pak vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečeme cca 30 minut.