Quiche s kapustou
Ingredience
Cukr moučkový |
1 polévková lžíce |
Droždí |
15 g |
Kapusta růžičková |
600 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká |
150 g |
Olej rostlinný |
20 ml |
Ovesné vločky |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
120 g |
Smetana 12% (konzumní) |
125 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Růžičkovou kapustu omyjeme a 20 minut povaříme. Následně necháme vychladnout.
- Mezitím smícháme v míse mouku, vločky, droždí, mléko, cukr, máslo a špetku soli v jedno těsto. Pořádně promícháme a necháme 30 minut kynout na teplém místě. Formu na quiche vymastíme a vyložíme těstem. Na vrch přidáme nakrájenou a povařenou kapustu.
- Smícháme vejce se smetanou a směs osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhaný parmazán a nakrájenou slaninu. Směs následně nalejeme na těsto, které pak vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečeme cca 30 minut.