Kebaby se sýrem
Ingredience
Bageta |
120 g |
Bazalka |
20 g |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová kůra |
10 g |
Olej olivový |
150 ml |
Paprika červená |
80 g |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
250 g |
Šťáva citrónová |
40 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr Halloumi |
250 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bagetu nakrájíme na 8 silných plátků a každý překrojíme napůl. Halloumi nakrájíme na 16 kostek a papriku na 8 kusů.
- Grilovací jehly potřeme olejem a střídavě na ně napíchneme rajčata, bagetu, sýr a papriku. Vložíme do mělké zapékací mísy.
- Olej, citronovou kůru a šťávu, drcený česnek, bylinky a sůl a pepř smícháme. Zálivkou lehce potřeme kebaby a necháme je 10 minut stát.
- Kebaby grilujeme na zahradním nebo domácím grilu, 10 cm od tepla, jednou je obrátíme, pečeme po každé straně 3-4 minuty, až je sýr světle hnědý.