Cibulový celozrnný koláč
Ingredience
Cibule |
500 g |
Droždí |
15 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná celozrnná |
200 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Mouku vsypeme do mísy, přidáme droždí a 150 ml mléka. Promícháme a necháme třicet minut na teplém místě.
- Těsto znovu prohněteme a vložíme do vymazané formy.
- Na obložení nakrájíme cibuli na kostičky a opečeme slaninu. Dále smícháme vejce se smetanou a výrazně směs osolíme a okmínujeme. Na těsto pak rovnoměrně rozložíme slaninu a cibulku, vše pak přelijeme smetanovým krémem.
- Cibulový koláč pak vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme ho cca 35 minut. Podáváme teplé.