Cibulový celozrnný koláč

Ingredience


Cibule 500 g
Droždí 15 g
Kmín celý 1 špetka
Mléko polotučné 150 ml
Mouka pšeničná celozrnná 200 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Zakysaná smetana 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku vsypeme do mísy, přidáme droždí a 150 ml mléka. Promícháme a necháme třicet minut na teplém místě.
  2. Těsto znovu prohněteme a vložíme do vymazané formy.
  3. Na obložení nakrájíme cibuli na kostičky a opečeme slaninu. Dále smícháme vejce se smetanou a výrazně směs osolíme a okmínujeme. Na těsto pak rovnoměrně rozložíme slaninu a cibulku, vše pak přelijeme smetanovým krémem.
  4. Cibulový koláč pak vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme ho cca 35 minut. Podáváme teplé.