Krupičník z Valašska
Ingredience
Červená řepa sterilovaná |
200 g |
Máslo čerstvé |
0.5 polévková lžíce |
Mléko čerstvé polotučné |
1.25 dl |
Pšeničná krupice |
125 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce si vyšleháme vejce se solí. V hrnci si rozpustíme máslo. Postupně, za stálého míchání sypeme krupici a upražíme ji dorůžova. Ke krupici přiléváme mléko (stále mícháme), až se krupice opět "drobí". Poté do rozpěněného mléka s krupicí přilijeme vejce a mícháme do doby, až vejce ztuhne a dosolíme podle chuti. Pokrm musí zůstat sypký. Vaříme ho pomalu 10-15 minut.
- Krupičník rozdělíme na talíře a podáváme k němu nakládanou sladkokyselou červenou řepu.