Krupičník z Valašska

Ingredience


Červená řepa sterilovaná 200 g
Máslo čerstvé 0.5 polévková lžíce
Mléko čerstvé polotučné 1.25 dl
Pšeničná krupice 125 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce si vyšleháme vejce se solí. V hrnci si rozpustíme máslo. Postupně, za stálého míchání sypeme krupici a upražíme ji dorůžova. Ke krupici přiléváme mléko (stále mícháme), až se krupice opět "drobí". Poté do rozpěněného mléka s krupicí přilijeme vejce a mícháme do doby, až vejce ztuhne a dosolíme podle chuti. Pokrm musí zůstat sypký. Vaříme ho pomalu 10-15 minut.
  2. Krupičník rozdělíme na talíře a podáváme k němu nakládanou sladkokyselou červenou řepu.