Chilli s tofu

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli paprička zelená 10 g
Cibule 450 g
Fazole červené sterilované 400 g
Kmín celý 3 g
Koriandr čerstvý 20 g
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Oregano sušené 4 g
Paprika mletá pálivá 2 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 5 g
Sýr Tofu - uzený 625 g
Vývar zeleninový 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Umixujeme cibuli, česnek, zelené chilli, koření a oregano.Ve woku
  2. rozpálíme olej. Přidáme cibulovou směs a dusíme, až začne vonět.
  3. Přidáme rajčata a vaříme do zhoustnutí. Přidáme vývar a vaříme 5-10 minut (i déle), až základ zhoustne.
  4. Vložíme tofu, ledvinkové fazole a uschovanou šťávu z rajčat. Vaříme
  5. a tofu přeléváme omáčkou 5-8 minut, až se tofu prohřeje. Nemícháme, mohlo by se rozpadnout. Okořeníme a podáváme horké, posypané
  6. koriandrem.