Chilli s tofu
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička zelená |
10 g |
Cibule |
450 g |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Kmín celý |
3 g |
Koriandr čerstvý |
20 g |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Oregano sušené |
4 g |
Paprika mletá pálivá |
2 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Tofu - uzený |
625 g |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Umixujeme cibuli, česnek, zelené chilli, koření a oregano.Ve woku
- rozpálíme olej. Přidáme cibulovou směs a dusíme, až začne vonět.
- Přidáme rajčata a vaříme do zhoustnutí. Přidáme vývar a vaříme 5-10 minut (i déle), až základ zhoustne.
- Vložíme tofu, ledvinkové fazole a uschovanou šťávu z rajčat. Vaříme
- a tofu přeléváme omáčkou 5-8 minut, až se tofu prohřeje. Nemícháme, mohlo by se rozpadnout. Okořeníme a podáváme horké, posypané
- koriandrem.