Polévka z vepřových žeber

Polévka z vepřových žeber - obrázek

Ingredience


Brambory 300 g
Česnek 30 g
Cibule 50 g
Majoránka 3 g
Nové koření celé 5 g
Pepř černý celý 5 g
Pepř černý mletý 3 g
Polévkové koření 5 ml
Sůl 10 g
Vepřová žebra 1000 g
Voda pitná 1300 ml
Bobkový list 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vložíme vepřová žebra, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky nového koření, celého pepře, bobkový list, kousek cibule, přivedeme k varu a vaříme hodinu. Vývar scedíme, maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a vrátíme ho do polévky. Polévku znovu přivedeme k varu.
  2. Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, přisypeme do polévky, povaříme, dochutíme polévkovým kořením a majoránkou. Polévku odstavíme a horkou podáváme.