Polévka z vepřových žeber
Ingredience
Brambory |
300 g |
Česnek |
30 g |
Cibule |
50 g |
Majoránka |
3 g |
Nové koření celé |
5 g |
Pepř černý celý |
5 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Polévkové koření |
5 ml |
Sůl |
10 g |
Vepřová žebra |
1000 g |
Voda pitná |
1300 ml |
Bobkový list |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce vložíme vepřová žebra, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky nového koření, celého pepře, bobkový list, kousek cibule, přivedeme k varu a vaříme hodinu. Vývar scedíme, maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a vrátíme ho do polévky. Polévku znovu přivedeme k varu.
- Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, přisypeme do polévky, povaříme, dochutíme polévkovým kořením a majoránkou. Polévku odstavíme a horkou podáváme.