Telecí karbanátky s mozečkem

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 2 dl
Pepř černý mletý 6 g
Rohlíky bílé 1 ks
Strouhanka 200 g
Sůl 10 g
Telecí maso mleté 500 g
Telecí mozek 200 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na lžíci másla osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nasekaný mozeček, osolíme třetinou dávky soli, opepříme a orestujeme. Nakrájený rohlík namočíme do mléka a rozmixujeme. V míse potom smícháme mleté maso s rozmixovaným rohlíkem, vejcem, osolíme a propracujeme. Z hmoty vytvoříme navlhčenou rukou vždy dvě placky, mezi které dáme porci mozečku a zabalíme do kulata, potřeme rozpuštěným máslem a obalíme ve strouhance. Rozložíme na pekáč a zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.