Telecí karbanátky s mozečkem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Pepř černý mletý |
6 g |
Rohlíky bílé |
1 ks |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
10 g |
Telecí maso mleté |
500 g |
Telecí mozek |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na lžíci másla osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nasekaný mozeček, osolíme třetinou dávky soli, opepříme a orestujeme. Nakrájený rohlík namočíme do mléka a rozmixujeme. V míse potom smícháme mleté maso s rozmixovaným rohlíkem, vejcem, osolíme a propracujeme. Z hmoty vytvoříme navlhčenou rukou vždy dvě placky, mezi které dáme porci mozečku a zabalíme do kulata, potřeme rozpuštěným máslem a obalíme ve strouhance. Rozložíme na pekáč a zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.