Řízky z telecích játer
Ingredience
Játra telecí |
800 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Olej rostlinný |
2 dl |
Pepř černý mletý |
6 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0.5 dl |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Citrony |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Játra rozkrájíme na slabší plátky, osolíme, opepříme. Vejce ušleháme s trochou piva, potom jsou řízky křehčí. Jednotlivé plátky obalíme v mouce, vejci a strouhance a osmažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Přebytečný tuk necháme okapat na papírové utěrce. Podáváme ozdobené kolečkem citronu.