Polévka pohanková

Ingredience


Brambory 200 g
Cibule 50 g
Hříbky čerstvé 50 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 50 g
Pažitka 15 g
Pepř černý mletý 3 g
Pohanka 120 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 2 ks
Vývar z hovězích kostí 1000 g
Kmín drcený 1 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky, očištěné houby na plátky, oloupanou cibuli nadrobno.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme středně hnědou cibulovou jíšku. Zalijeme horkým vývarem, rozmícháme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přisypeme brambory, houby, propláchnutou pohanku a vaříme 15 minut. Nakonec přimícháme rozkvedlané vejce, ihned rozmícháme, provaříme, přisypeme posekanou pažitku a můžeme podávat.