Polévka pohanková
Ingredience
Brambory |
200 g |
Cibule |
50 g |
Hříbky čerstvé |
50 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Pažitka |
15 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pohanka |
120 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vývar z hovězích kostí |
1000 g |
Kmín drcený |
1 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky, očištěné houby na plátky, oloupanou cibuli nadrobno.
- V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme středně hnědou cibulovou jíšku. Zalijeme horkým vývarem, rozmícháme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přisypeme brambory, houby, propláchnutou pohanku a vaříme 15 minut. Nakonec přimícháme rozkvedlané vejce, ihned rozmícháme, provaříme, přisypeme posekanou pažitku a můžeme podávat.