Francouzský chlebíček
Ingredience
Brambory vařené |
250 g |
Celer řapíkatý |
120 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
120 g |
Kaštany jedlé |
250 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
60 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Řeřicha |
30 g |
Strouhanka |
125 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Upečeme kaštany a část nasekáme nahrubo, část jemněji.
- Na pánvi rozpálíme olej, vložíme nakrájenou cibuli, celer a drcený česnek a smažíme 3–5 minut doměkka.
- Pánev odstavíme a přidáme kaštany, rozmačkané brambory, strouhanku, vejce, petržel, sójovou omáčku a rajský protlak. Okořeníme a promícháme.
- Formu na chlebíček vymažeme máslem, dáme do ní směs a upravíme povrch. Alobalem zakryjeme a pečeme 1 hodinu v troubě na 180 °C, až je povrch pevný.
- Vyklopíme, nakrájíme na řezy a ozdobíme řeřichou. Horké servírujeme.