Francouzský chlebíček

Ingredience


Brambory vařené 250 g
Celer řapíkatý 120 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 120 g
Kaštany jedlé 250 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Paprika červená 60 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Řeřicha 30 g
Strouhanka 125 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Upečeme kaštany a část nasekáme nahrubo, část jemněji.
  2. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme nakrájenou cibuli, celer a drcený česnek a smažíme 3–5 minut doměkka.
  3. Pánev odstavíme a přidáme kaštany, rozmačkané brambory, strouhanku, vejce, petržel, sójovou omáčku a rajský protlak. Okořeníme a promícháme.
  4. Formu na chlebíček vymažeme máslem, dáme do ní směs a upravíme povrch. Alobalem zakryjeme a pečeme 1 hodinu v troubě na 180 °C, až je povrch pevný.
  5. Vyklopíme, nakrájíme na řezy a ozdobíme řeřichou. Horké servírujeme.