Lasagne s uzenou treskou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
1 ks |
Lasagne |
125 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko nízkotučné |
3 dl |
Mouka pšeničná hladká |
25 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
125 g |
Treska uzená |
350 g |
Vývar zeleninový |
1.5 dl |
Žampiony čerstvé |
125 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené žampiony a smažíme 3 minuty. Přidáme pokrájenou cuketu, rajčata a vývar a povaříme 15 minut. Osolíme a opepříme.
- Do pánve dáme máslo, mouku, mléko a necháme omáčku povařit a zhoustnout za neustálého míchání. Poté pánvičku sundáme z ohně, přidáme polovinu sýra a všechnu petrželku. Mícháme, aby se sýr rozpustil.
- Rajčatovou směs přemístíme do velké zapékací mísy a dáme na ni polovinu lasagní. Přes ně rozložíme kusy ryby a přelijeme polovinou sýrové omáčky. Na ně dáme druhou vrstvu lasagní a na ni rozprostřeme zbytek sýrové omáčky. Posypeme zbývajícím sýrem.
- Zapékáme v předehřáté troubě 40 minut.
- Podáváme horké.