Lasagne s uzenou treskou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cuketa 1 ks
Lasagne 125 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko nízkotučné 3 dl
Mouka pšeničná hladká 25 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Čedar 125 g
Treska uzená 350 g
Vývar zeleninový 1.5 dl
Žampiony čerstvé 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme pokrájené žampiony a smažíme 3 minuty. Přidáme pokrájenou cuketu, rajčata a vývar a povaříme 15 minut. Osolíme a opepříme.
  2. Do pánve dáme máslo, mouku, mléko a necháme omáčku povařit a zhoustnout za neustálého míchání. Poté pánvičku sundáme z ohně, přidáme polovinu sýra a všechnu petrželku. Mícháme, aby se sýr rozpustil.
  3. Rajčatovou směs přemístíme do velké zapékací mísy a dáme na ni polovinu lasagní. Přes ně rozložíme kusy ryby a přelijeme polovinou sýrové omáčky. Na ně dáme druhou vrstvu lasagní a na ni rozprostřeme zbytek sýrové omáčky. Posypeme zbývajícím sýrem.
  4. Zapékáme v předehřáté troubě 40 minut.
  5. Podáváme horké.