Parmice červená s těstovinami
Ingredience
Ančovička - filety |
3 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Parmice |
1 kg |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Šalotka |
4 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
Těstoviny Vermicelli |
450 g |
Víno bílé |
3 dl |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velkého kastrolu dáme plátky červené parmice. Nalijeme do něj víno, přidáme nasekanou šalotku, citronovou kůru a šťávu, česnek, muškátový oříšek a ančovičky. Osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a v předehřáté troubě zapékáme 35 minut.
- Rybí plátky přemístíme na ohřátou mísu. Dáme stranou a udržujeme teplé. Do pánve nalijeme vypečenou tekutinu a přivedeme k varu. Vaříme 25 minut, dokud se polovina nevypaří. Smícháme v misce solamyl se smetanou a přidáme do omáčky, aby zhoustla.
- Hrnec lehce osolené vody přivedeme k varu, do ní dáme vermicelli a olej a vaříme 10 minut. Poté je scedíme a dáme na ohřátou servírovací mísu.
- Na vermicelli vložíme plátky červené parmice a přelijeme je omáčkou. Okamžitě podáváme.