Parmice červená s těstovinami

Ingredience


Ančovička - filety 3 ks
Česnek 1 stroužek
Citrony 1 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 1 polévková lžíce
Parmice 1 kg
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Šalotka 4 ks
Smetana 33% (šlehačka) 2 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Sůl 1.5 kávová lžička
Těstoviny Vermicelli 450 g
Víno bílé 3 dl
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velkého kastrolu dáme plátky červené parmice. Nalijeme do něj víno, přidáme nasekanou šalotku, citronovou kůru a šťávu, česnek, muškátový oříšek a ančovičky. Osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a v předehřáté troubě zapékáme 35 minut.
  2. Rybí plátky přemístíme na ohřátou mísu. Dáme stranou a udržujeme teplé. Do pánve nalijeme vypečenou tekutinu a přivedeme k varu. Vaříme 25 minut, dokud se polovina nevypaří. Smícháme v misce solamyl se smetanou a přidáme do omáčky, aby zhoustla.
  3. Hrnec lehce osolené vody přivedeme k varu, do ní dáme vermicelli a olej a vaříme 10 minut. Poté je scedíme a dáme na ohřátou servírovací mísu.
  4. Na vermicelli vložíme plátky červené parmice a přelijeme je omáčkou. Okamžitě podáváme.