Telecí řízky z dvojího masa

Ingredience


Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká 100 g
Pepř černý mletý 6 g
Sádlo škvařené 50 g
Sůl 9 g
Telecí kýta 1200 g
Telecí maso přední 300 g
Cibule 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí kýtu rozkrájíme na plátky, nasolíme, opepříme. Telecí tučné odřezky rozemeleme na masovém strojku, přidáme cibuli nadrobno, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
  2. Telecí plátky naklepeme a na každý dáme porci mletého masa. Obalíme v hladké mouce a opečeme v rozpáleném sádle z obou stran. Před dokončením vložíme na pánev máslo pro lepší chuť.
  3. Hotové kotlety vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme zbylou moukou a necháme chvilku povařit. Kotlety rozložíme na tác a polijeme hotovou šťávou.