Telecí řízky z dvojího masa
Ingredience
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká |
100 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Sůl |
9 g |
Telecí kýta |
1200 g |
Telecí maso přední |
300 g |
Cibule |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Telecí kýtu rozkrájíme na plátky, nasolíme, opepříme. Telecí tučné odřezky rozemeleme na masovém strojku, přidáme cibuli nadrobno, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
- Telecí plátky naklepeme a na každý dáme porci mletého masa. Obalíme v hladké mouce a opečeme v rozpáleném sádle z obou stran. Před dokončením vložíme na pánev máslo pro lepší chuť.
- Hotové kotlety vyjmeme, vypečenou šťávu zaprášíme zbylou moukou a necháme chvilku povařit. Kotlety rozložíme na tác a polijeme hotovou šťávou.