Telecí maso s polskou nádivkou

Ingredience


Kmín drcený 6 g
Máslo čerstvé 100 g
Sůl 8 g
Telecí kýta 1000 g
Tuk 20 g
Kopr čerstvý 100 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 50 ml
Muškátový oříšek 3 g
Pepř černý mletý 4 g
Rohlíky bílé 2 ks
Strouhanka 40 g
Sůl 6 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájené rohlíky namočíme do mléka. V míse ušleháme máslo se žloutky, přidáme nasekaný kopr a namočené rohlíky, sůl, pepř, muškátový oříšek, bílky a strouhanku. Všechno důkladně promícháme.
  2. Vzniklou nádivkou naplníme kapsu, kterou vytvoříme naříznutím ostrým nožem v telecí kýtě. Otvor zašijeme nebo spojíme jehlami a maso vložíme do tukem vymazaného pekáče. Pořádně osolíme, okmínujeme a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na hodinu. Podléváme rozpuštěným máslem, postupně vypečenou šťávou.