Telecí maso s polskou nádivkou
Ingredience
Kmín drcený |
6 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Sůl |
8 g |
Telecí kýta |
1000 g |
Tuk |
20 g |
Kopr čerstvý |
100 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
50 ml |
Muškátový oříšek |
3 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Strouhanka |
40 g |
Sůl |
6 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Nakrájené rohlíky namočíme do mléka. V míse ušleháme máslo se žloutky, přidáme nasekaný kopr a namočené rohlíky, sůl, pepř, muškátový oříšek, bílky a strouhanku. Všechno důkladně promícháme.
- Vzniklou nádivkou naplníme kapsu, kterou vytvoříme naříznutím ostrým nožem v telecí kýtě. Otvor zašijeme nebo spojíme jehlami a maso vložíme do tukem vymazaného pekáče. Pořádně osolíme, okmínujeme a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na hodinu. Podléváme rozpuštěným máslem, postupně vypečenou šťávou.