Polské závitky

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 800 g
Hovězí vývar základní 2 dl
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 40 g
Pepř černý mletý 6 g
Sádlo škvařené 50 g
Strouhanka 60 g
Sůl 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí plátky naklepeme, nasolíme, opepříme. Změklé máslo utřeme s cibulí nadrobno, strouhankou, solí a pepřem. Touto směsí potřeme plátky a svineme je do závitků, ovážeme nití nebo spojíme silikonovými pásky. Závitky obalíme v mouce a opečeme ze všech stran na rozpáleném sádle. Podlijeme vývarem a zakryté dusíme pozvolna doměkka. Dosolíme, dochutíme a můžeme podávat s vhodnou přílohou.