Polské závitky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
800 g |
Hovězí vývar základní |
2 dl |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
40 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Strouhanka |
60 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí plátky naklepeme, nasolíme, opepříme. Změklé máslo utřeme s cibulí nadrobno, strouhankou, solí a pepřem. Touto směsí potřeme plátky a svineme je do závitků, ovážeme nití nebo spojíme silikonovými pásky. Závitky obalíme v mouce a opečeme ze všech stran na rozpáleném sádle. Podlijeme vývarem a zakryté dusíme pozvolna doměkka. Dosolíme, dochutíme a můžeme podávat s vhodnou přílohou.