Třešňové koláčky s máslovým krémem

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Čokoláda hořká 70 g
Cukr moučkový 70 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
Marmeláda malinová 100 g
Máslo čerstvé 210 g
Mouka pšeničná hladká T 650 350 g
Třešně 250 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vanilka mletá 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Máslo čerstvé 10 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Cukr moučkový 200 g
Kakao 20 g
Máslo čerstvé 150 g
Mléko plnotučné 0.125 l
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vanilka mletá 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vál nasypeme mouku, cukr, strouhanou čokoládu, kypřicí prášek, nastrouhanou citronovou kůru, vanilku a promícháme. Přidáme nasekané máslo, žloutek, vejce a válečkem vypracujeme těsto, na chladním místě necháme cca 15 minut odpočinout.
  2. Poté těsto rozválíme na plát, vykrájíme koláčky, rozložíme na vymazaný a vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Hotové koláčky spojíme vždy po dvou marmeládou, dozdobíme máslovým krémem a třešněmi.
  3. Krém: rozmícháme v rendlíku mléko s vanilkou, žloutky, moukou a 50 g cukru. Vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí, následně necháme vychladnout. Mezitím umícháme máslo se zbytkem cukru a kakaem, přidáme studený krém a důkladně promícháme. Vložíme do kornoutu s trubičkou a ozdobíme koláčky.