Třešňové koláčky s máslovým krémem
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Čokoláda hořká |
70 g |
Cukr moučkový |
70 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 špetka |
Marmeláda malinová |
100 g |
Máslo čerstvé |
210 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
350 g |
Třešně |
250 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vanilka mletá |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Cukr moučkový |
200 g |
Kakao |
20 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko plnotučné |
0.125 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vanilka mletá |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Na vál nasypeme mouku, cukr, strouhanou čokoládu, kypřicí prášek, nastrouhanou citronovou kůru, vanilku a promícháme. Přidáme nasekané máslo, žloutek, vejce a válečkem vypracujeme těsto, na chladním místě necháme cca 15 minut odpočinout.
- Poté těsto rozválíme na plát, vykrájíme koláčky, rozložíme na vymazaný a vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Hotové koláčky spojíme vždy po dvou marmeládou, dozdobíme máslovým krémem a třešněmi.
- Krém: rozmícháme v rendlíku mléko s vanilkou, žloutky, moukou a 50 g cukru. Vložíme do horké vodní lázně a mícháme do zhoustnutí, následně necháme vychladnout. Mezitím umícháme máslo se zbytkem cukru a kakaem, přidáme studený krém a důkladně promícháme. Vložíme do kornoutu s trubičkou a ozdobíme koláčky.