Mleté maso s pikantní zeleninovou směsí

Ingredience


Bambusové výhonky 200 g
Cibulka jarní 5 ks
Ocet rýžový 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 4 polévková lžíce
Paprika červená 2 ks
Paprika žlutá 2 ks
Pepřový list 5 ks
Shiitake houby 10 ks
Ucho Jidášovo 50 g
Vepřové maso mleté 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky omyjeme a zbavíme zrníček. Houby šiitake s černými houbami namočíme, vypereme a potom nakrájíme na tenké proužky. Stejně tak papriky nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou jarní cibulku také drobně nakrájíme, lístky pepřovníku je nejlepší nakrájet na proužky.
  2. Ve woku rozehřejeme část oleje a mleté maso v něm prudce opečeme. Po opečení maso vidličkou v pánvi rozmačkáme. Polijeme rýžovým octem, rybí omáčkou a odložíme stranou z pánve.
  3. Papriku osmahneme ve zbytku oleje, přidáme bambusové výhonky a pokrájené houby. Krátce osmahneme a přidáme odložené mleté maso. Vše ochutíme ústřicovou omáčkou, ještě promícháme a krátce osmažíme.
  4. Proužky lístků pepřovníku s nakrájenou jarní cibulkou vmícháme do směsi až nakonec.