Mleté maso s pikantní zeleninovou směsí
Ingredience
Bambusové výhonky |
200 g |
Cibulka jarní |
5 ks |
Ocet rýžový |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika žlutá |
2 ks |
Pepřový list |
5 ks |
Shiitake houby |
10 ks |
Ucho Jidášovo |
50 g |
Vepřové maso mleté |
500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky omyjeme a zbavíme zrníček. Houby šiitake s černými houbami namočíme, vypereme a potom nakrájíme na tenké proužky. Stejně tak papriky nakrájíme na tenké plátky. Očištěnou jarní cibulku také drobně nakrájíme, lístky pepřovníku je nejlepší nakrájet na proužky.
- Ve woku rozehřejeme část oleje a mleté maso v něm prudce opečeme. Po opečení maso vidličkou v pánvi rozmačkáme. Polijeme rýžovým octem, rybí omáčkou a odložíme stranou z pánve.
- Papriku osmahneme ve zbytku oleje, přidáme bambusové výhonky a pokrájené houby. Krátce osmahneme a přidáme odložené mleté maso. Vše ochutíme ústřicovou omáčkou, ještě promícháme a krátce osmažíme.
- Proužky lístků pepřovníku s nakrájenou jarní cibulkou vmícháme do směsi až nakonec.