Makovec s vlašskými ořechy
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Cukr vanilka |
50 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
20 g |
Mák mletý |
50 g |
Mléko polotučné |
150 ml |
Mouka pšeničná hladká |
330 g |
Mouka pšeničná hrubá |
4 g |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Ořechy vlašské |
100 g |
Rum |
60 ml |
Vejce slepičí |
3 ks |
Želatina bílá plátky |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme olej, rozmíchaný s mlékem a vejci, a mletý mák. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dno formy vyložíme pečicím papírem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a uhladíme. Dáme stranou malou část jader vlašských ořechů. Větší část rozemeleme, smícháme s rumem a želatinou a vlijeme na těsto.
- Koláč pečeme 30 minut. Upečený koláč vytáhneme z trouby, necháme ho vychladnout, pocukrujeme vanilkovým cukrem a zdobíme jádry zbylých vlašských ořechů.