Makovec s vlašskými ořechy

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Cukr vanilka 50 g
Kypřicí prášek do pečiva 20 g
Mák mletý 50 g
Mléko polotučné 150 ml
Mouka pšeničná hladká 330 g
Mouka pšeničná hrubá 4 g
Olej slunečnicový 100 ml
Ořechy vlašské 100 g
Rum 60 ml
Vejce slepičí 3 ks
Želatina bílá plátky 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme olej, rozmíchaný s mlékem a vejci, a mletý mák. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Dno formy vyložíme pečicím papírem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a uhladíme. Dáme stranou malou část jader vlašských ořechů. Větší část rozemeleme, smícháme s rumem a želatinou a vlijeme na těsto.
  2. Koláč pečeme 30 minut. Upečený koláč vytáhneme z trouby, necháme ho vychladnout, pocukrujeme vanilkovým cukrem a zdobíme jádry zbylých vlašských ořechů.