Pikantní jehněčí s netradiční zeleninou
Ingredience
Jehněčí kýta |
500 g |
Kari pasta |
2 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Květák |
300 g |
Okurka salátová |
2 ks |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
3 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce |
Ořechy burské pražené |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso z jehněčí kýty opláchneme ve vlažné vodě a necháme okapat. Potom maso nakrájíme na malé kousky a přidáme 1 lžíci kari pasty tandoori. Salátové okurky nakrájíme na plátky. Květák rozebereme na růžičky a opláchneme pod tekoucí vodou.
- Na polovině rozpáleného oleje v pánvi osmahneme maso. Po osmažení maso z pánve vyndáme.
- Potom na zbytku oleje osmahneme zeleninu tak, aby květák byl dobře upečený a měl zlatavou barvu. Tuto zeleninovou směs ochutíme pastou tandoori a vrátíme zpět do pánve maso.
- Vše dochutíme ústřicovou a rybí omáčkou. Nakonec na směs nasypeme nasekané burské ořechy a nakrájený koriandr.