Pikantní jehněčí s netradiční zeleninou

Ingredience


Jehněčí kýta 500 g
Kari pasta 2 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Květák 300 g
Okurka salátová 2 ks
Olej rostlinný 4 polévková lžíce
Omáčka rybí 3 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 2 polévková lžíce
Ořechy burské pražené 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z jehněčí kýty opláchneme ve vlažné vodě a necháme okapat. Potom maso nakrájíme na malé kousky a přidáme 1 lžíci kari pasty tandoori. Salátové okurky nakrájíme na plátky. Květák rozebereme na růžičky a opláchneme pod tekoucí vodou.
  2. Na polovině rozpáleného oleje v pánvi osmahneme maso. Po osmažení maso z pánve vyndáme.
  3. Potom na zbytku oleje osmahneme zeleninu tak, aby květák byl dobře upečený a měl zlatavou barvu. Tuto zeleninovou směs ochutíme pastou tandoori a vrátíme zpět do pánve maso.
  4. Vše dochutíme ústřicovou a rybí omáčkou. Nakonec na směs nasypeme nasekané burské ořechy a nakrájený koriandr.