Milánská terina

Ingredience


Lilek 280 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Paprika červená 250 g
Paprika žlutá 150 g
Pepř černý mletý 3 g
Pesto 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 4 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 100 g
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 30 g
Vejce slepičí 2 ks
Žervé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Velké špenátové listy spaříme 30 vteřin ve vroucí osolené vodě. Scedíme, opláchneme ve studené vodě a otřepeme. Formu na terinu vyložíme listy.
  2. Lilek potřeme olejem a grilujeme ho 6–8 minut po každé straně. Upečeme a oloupeme papriky. Poloviny paprik nakrájíme na nudličky.
  3. Zamícháme žervé, vejce, smetanu, strouhaný parmezán, pesto, pepř a sůl.
  4. Dno formy pokryjeme trochou sýrového krému. Klademe vrstvy červených paprik, poloviny baklažánu, žlutých paprik, pak zbývající baklažán a červenou papriku a mezi každou vrstvu dáme vrstvu sýrovou. Zakončíme sýrem. Přehneme přes něj špenátové listy.
  5. Terinu zabalíme do alobalu, dáme na pekáč a zalijeme do poloviny vroucí vodou. Pečeme 1 1/2 hodiny v troubě na 180 °C, až je nákyp pevný. Vyjmeme jej z vody a necháme vychladnout, pak důkladně vychladíme v chladničce. Nakrájíme a podáváme.