Milánská terina
Ingredience
Lilek |
280 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
250 g |
Paprika žlutá |
150 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Pesto |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
4 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
30 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žervé |
500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Velké špenátové listy spaříme 30 vteřin ve vroucí osolené vodě. Scedíme, opláchneme ve studené vodě a otřepeme. Formu na terinu vyložíme listy.
- Lilek potřeme olejem a grilujeme ho 6–8 minut po každé straně. Upečeme a oloupeme papriky. Poloviny paprik nakrájíme na nudličky.
- Zamícháme žervé, vejce, smetanu, strouhaný parmezán, pesto, pepř a sůl.
- Dno formy pokryjeme trochou sýrového krému. Klademe vrstvy červených paprik, poloviny baklažánu, žlutých paprik, pak zbývající baklažán a červenou papriku a mezi každou vrstvu dáme vrstvu sýrovou. Zakončíme sýrem. Přehneme přes něj špenátové listy.
- Terinu zabalíme do alobalu, dáme na pekáč a zalijeme do poloviny vroucí vodou. Pečeme 1 1/2 hodiny v troubě na 180 °C, až je nákyp pevný. Vyjmeme jej z vody a necháme vychladnout, pak důkladně vychladíme v chladničce. Nakrájíme a podáváme.