Míchaná vejce s lososem obložená chřestem
Ingredience
Chřest bílý |
500 g |
Chřest zelený |
500 g |
Cukr kostkový |
1 kostka |
Losos uzený |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
Kaviár |
4 kávová lžička |
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Šťáva citrónová |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru a necháme okapat. Plátky lososa nakrájíme na nudličky. V syrových vejcích rozmícháme pepř a sůl. Ochucená vejce za občasného míchání smažíme na pánvi a jakmile se srazí, přidáme k nim nudličky lososa.
- Na teplé talíře naaranžujeme lososa, kterého obložíme vařenými kousky chřestu. Lososa i chřest zalijeme zálivkou a navrch poklademe míchanými vejci. Na závěr ozdobíme kaviárem. Podáváme teplé ozdobené nasekaným kerblíkem.