Míchaná vejce s lososem obložená chřestem

Ingredience


Chřest bílý 500 g
Chřest zelený 500 g
Cukr kostkový 1 kostka
Losos uzený 40 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
Kaviár 4 kávová lžička
Kerblík 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Šťáva citrónová 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru a necháme okapat. Plátky lososa nakrájíme na nudličky. V syrových vejcích rozmícháme pepř a sůl. Ochucená vejce za občasného míchání smažíme na pánvi a jakmile se srazí, přidáme k nim nudličky lososa.
  2. Na teplé talíře naaranžujeme lososa, kterého obložíme vařenými kousky chřestu. Lososa i chřest zalijeme zálivkou a navrch poklademe míchanými vejci. Na závěr ozdobíme kaviárem. Podáváme teplé ozdobené nasekaným kerblíkem.