Conchiglie alla marinara
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
120 g |
Garnát obecný |
125 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olihně |
125 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
40 g |
Sůl |
5 g |
Těstoviny Conchiglie |
500 g |
Víno bílé |
125 ml |
Voda pitná |
2.5 l |
Žampiony čerstvé |
60 g |
Smetana ke šlehání |
1 šálek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme těstoviny podle návodu na obalu.
- Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, mírně smažíme minut, občas zamícháme, až změkne, ale nezbarví se.
- Vlijeme víno a vaříme, průběžně promícháváme, až zbudou v pánvi asi 2 lžíce tekutiny. Přidáme nakrájené olihně a vaříme 1 minutu, pak přidáme houby a vaříme, průběžně promícháváme, další 2 minuty. Přidáme vařené nakrájené garnáty, šlehačku a polovinu petržele a prohřejeme.
- Těstoviny důkladně procedíme a přidáme je k mořské směsi, dobře je zamícháme. Osolíme a opepříme podle chuti a servírujeme ozdobené zbývající nasekanou petrželkou.