Conchiglie alla marinara

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 120 g
Garnát obecný 125 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olihně 125 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 40 g
Sůl 5 g
Těstoviny Conchiglie 500 g
Víno bílé 125 ml
Voda pitná 2.5 l
Žampiony čerstvé 60 g
Smetana ke šlehání 1 šálek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, drcený česnek, mírně smažíme minut, občas zamícháme, až změkne, ale nezbarví se.
  3. Vlijeme víno a vaříme, průběžně promícháváme, až zbudou v pánvi asi 2 lžíce tekutiny. Přidáme nakrájené olihně a vaříme 1 minutu, pak přidáme houby a vaříme, průběžně promícháváme, další 2 minuty. Přidáme vařené nakrájené garnáty, šlehačku a polovinu petržele a prohřejeme.
  4. Těstoviny důkladně procedíme a přidáme je k mořské směsi, dobře je zamícháme. Osolíme a opepříme podle chuti a servírujeme ozdobené zbývající nasekanou petrželkou.