Námořnické špagety

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli koření mleté 3 g
Cibule 120 g
Mušle slávky 600 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 20 g
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Špagety 500 g
Sůl 5 g
Víno bílé 4 polévková lžíce
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mušle vyjmeme za skořápek, přičemž čtyři mušle odložíme na ozdobení. Zbylé mušle nakrájíme na kousky velikosti sousta a uložíme ve vlastní šťávě.
  2. Rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek
  3. a mírně smažíme 3-5 minut, až změknou, ale nezbarví se. Přidáme chilli koření a mícháme ještě asi 1 minutu.
  4. Vložíme rajčata, víno, podle chuti sůl a pepř a přivedeme znovu k varu. Mírně vaříme nepřikryté 15 minut, až směs zhoustne.
  5. Uvaříme špagety dle návodu. Scedíme a potom promícháme s trochou olivového oleje, aby se neslepily. Rozdělíme na nahřáté talíře.
  6. Do směsi dáme petrželku a vnitřek mušlí i se šťávou a vaříme 2 minuty.
  7. Ochutnáme, potom nalijeme omáčku na špagety. Ozdobíme mušlemi ve skořápkách a servírujeme.