Námořnické špagety
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli koření mleté |
3 g |
Cibule |
120 g |
Mušle slávky |
600 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
20 g |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Špagety |
500 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
4 polévková lžíce |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mušle vyjmeme za skořápek, přičemž čtyři mušle odložíme na ozdobení. Zbylé mušle nakrájíme na kousky velikosti sousta a uložíme ve vlastní šťávě.
- Rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a drcený česnek
- a mírně smažíme 3-5 minut, až změknou, ale nezbarví se. Přidáme chilli koření a mícháme ještě asi 1 minutu.
- Vložíme rajčata, víno, podle chuti sůl a pepř a přivedeme znovu k varu. Mírně vaříme nepřikryté 15 minut, až směs zhoustne.
- Uvaříme špagety dle návodu. Scedíme a potom promícháme s trochou olivového oleje, aby se neslepily. Rozdělíme na nahřáté talíře.
- Do směsi dáme petrželku a vnitřek mušlí i se šťávou a vaříme 2 minuty.
- Ochutnáme, potom nalijeme omáčku na špagety. Ozdobíme mušlemi ve skořápkách a servírujeme.