Telecí maso se zázvorem a česnekem
Ingredience
Ananas |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Cukr krupice |
1 špetka |
Kari pasta |
1 kávová lžička |
Kokosové mléko |
400 ml |
Limetka |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Telecí svíčková |
600 g |
Zázvor celý |
10 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí maso opláchneme vlažnou vodou, osušíme a rozkrájíme na tenké proužky. Potom maso naložíme do marinády ze sojové omáčky, nastrouhaného zázvoru a rozdrceného česneku.
- Dále připravíme limetku a ananas. Limetku pokrájíme na plátky, ananas rozkrájíme na větší kostky.
- Na rozpáleném oleji v pánvi rozehřejeme kari pastu, do kari pasty přilejeme trochu kokosového mléka a smícháme v hladkou kaši. Postupně přiléváme kokosové mléko. Nakonec přidáme limetku, rybí omáčku a cukr. To vše za stálého míchání krátce povaříme. Do této omáčky přidáme ananas a kousky masa. Vše ještě chvíli povaříme.
- Masovou směs poléváme omáčkou.