Telecí maso se zázvorem a česnekem

Ingredience


Ananas 1 ks
Česnek 1 stroužek
Cukr krupice 1 špetka
Kari pasta 1 kávová lžička
Kokosové mléko 400 ml
Limetka 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Telecí svíčková 600 g
Zázvor celý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí maso opláchneme vlažnou vodou, osušíme a rozkrájíme na tenké proužky. Potom maso naložíme do marinády ze sojové omáčky, nastrouhaného zázvoru a rozdrceného česneku.
  2. Dále připravíme limetku a ananas. Limetku pokrájíme na plátky, ananas rozkrájíme na větší kostky.
  3. Na rozpáleném oleji v pánvi rozehřejeme kari pastu, do kari pasty přilejeme trochu kokosového mléka a smícháme v hladkou kaši. Postupně přiléváme kokosové mléko. Nakonec přidáme limetku, rybí omáčku a cukr. To vše za stálého míchání krátce povaříme. Do této omáčky přidáme ananas a kousky masa. Vše ještě chvíli povaříme.
  4. Masovou směs poléváme omáčkou.