Pohanková kaše se slaninou - černidlo

Ingredience


Anglická slanina 60 g
Cibule 1 ks
Pohanka 250 g
Špek 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 6 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pohanku promyjeme pod tekoucí vodou, dáme ji do hrnce, zalijeme 5.5 dl vody, přidáme sůl, očištěnou 1 celou cibuli s hnědou slupkou a pomalu dusíme přibližně 20-25 minut. Pokud by bylo potřeba, během dušení vodu můžeme dolít, přibližně 0.5 dl.
  2. Mezitím pokrájíme špek a anglickou slaninu na kostičky. Očistíme ještě jednu cibuli a pokrájíme ji nadrobno.
  3. V pánvi rozpustíme špek, přidáme anglickou slaninu s cibulí a osmažíme je dozlatova.
  4. Z pohankové kaše vyjmeme uvařenou cibuli, podle chuti dosolíme, rozdělíme na talíře, polijeme slaninou s cibulí a podáváme.