Pohanková kaše se slaninou - černidlo
Ingredience
Anglická slanina |
60 g |
Cibule |
1 ks |
Pohanka |
250 g |
Špek |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
6 dl |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pohanku promyjeme pod tekoucí vodou, dáme ji do hrnce, zalijeme 5.5 dl vody, přidáme sůl, očištěnou 1 celou cibuli s hnědou slupkou a pomalu dusíme přibližně 20-25 minut. Pokud by bylo potřeba, během dušení vodu můžeme dolít, přibližně 0.5 dl.
- Mezitím pokrájíme špek a anglickou slaninu na kostičky. Očistíme ještě jednu cibuli a pokrájíme ji nadrobno.
- V pánvi rozpustíme špek, přidáme anglickou slaninu s cibulí a osmažíme je dozlatova.
- Z pohankové kaše vyjmeme uvařenou cibuli, podle chuti dosolíme, rozdělíme na talíře, polijeme slaninou s cibulí a podáváme.